Foto reis van de heldin.jpg
 

Mesoloog D.M.

Als kind was ik op school vaak te vinden in de creatieve hoek, schilderen, en kleuren waren favoriete bezigheden, naast bouwen met lego. Ook de natuur was een favoriete plek om te zijn. Gezondheid was in het gezin waarin ik opgroeide een onderwerp, waarbij de twee werelden van regulier en natuurlijke geneeswijzen elkaar aanvulde, beide disciplines zijn op hun eigen manier levensreddend geweest in ons gezin.

Vanuit de toepassing in ons gezin van natuurlijke middelen waar mogelijk, heb ik mij al vanaf mijn tienerjaren steeds meer verdiept in natuurlijk oplossingen voor het behoud en herstel van gezondheid. Biologie en scheikunde waren mijn favoriete vakken. De zelfzorg boeken van ‘dr A. Vogel’ waren het begin van mijn natuurgerichte bibliotheek. Daarna las ik een keur aan boeken met verschillende onderwerpen en verdiepte ik mij in een aanbod van voedingssupplementen, waarbij de leverancier als doel had dat het de verkoop zou bevorderen. Het gebrek aan inzicht over hoe het lichaam werkt en wanneer welke middelen het beste geadviseerd kunnen worden, hield mij op dat moment tegen hiermee actief aan de slag te gaan.
Nadat ik mij op veel vlakken had ingelezen en tot de conclusie kwam dat ik graag mijn kennis wilde delen met anderen en de kennis en inzichten graag wilde laten bijdragen aan de gezondheid van anderen, bekroop me toch een gevoel welke mij in eerste instantie opnieuw tegen hield. Want de verantwoordelijkheid voor het advies aan anderen voelde ik als groot en als ik anderen wilde adviseren, wilde ik hiervoor een gedegen opleiding hebben genoten. 

Vanuit mijn ervaring in het gezin waarin ik ben opgegroeid, heb ik meegekregen dat het belangrijk is dat een behandelaar in de natuurlijke gezondheidszorg in staat is te communiceren met een reguliere behandelaar en zich in zijn of haar denkwereld en uitgangspunten kan verplaatsen. Dit leidde tot een flinke zoektocht naar een passende opleiding, waarbij beide aspecten vertegenwoordigd waren. 

Op het moment dat ik kennis nam van de opleiding Mesologie te Amsterdam, was de keuze snel gemaakt, ik startte in 2003. Om toegang te krijgen tot deze opleiding, was kennis van de reguliere medische vakken noodzakelijk. Er werd daar voorzien in het aanbod van de vereiste medische basiskennis opleiding. Deze bleek veel uitgebreider dan een basis, fijn want ik leerde graag meer. Op dat moment was deze opleiding een uniek aanbod binnen de opleidingen in de complementaire gezondheidszorg en voor mij een juiste volgorde. Met de start van de regulier medische kennis,  kon deze direct geïntegreerd worden in de kennis van natuurlijke geneeswijzen.

In 2009 heb ik mijn praktijkbevoegdheid behaald en in 2011 heb ik mijn afstudeerthesis verdedigd, met als onderwerp “Het beste van twee werelden”. Een casestudy naar de Mesologische bijdrage aan de vermindering van klachten ontstaan na het gebruik van het reguliere medicijn Dipiperon, medicatie uit de groep van psychofarmaca.

In mijn praktijk heb ik inmiddels veel cliënten gezien, van jong tot oud en met diverse hulpvragen voor de gezondheid. Graag combineer ik nog steeds het beste van twee werelden. Met liefde zet ik mij in voor degenen die ná ernstige ziekte en gebruik van zware medicatie, zoals chemotherapie,  graag gaan werken aan het herstelproces om de energie en vitaliteit weer terug te krijgen, stapje voor stapje. Er is veel mogelijk om weer met voldoende energie te kunnen genieten van de mooie dingen van het leven. Welkom!